Odborníci sa budú na medzinárodnej konferencii zaoberať vykurovaním budov

21.02.2012 Poprad

Poprad 21. februára (TASR) – V novoľubovnianskych kúpeľoch sa na budúci týždeň v pondelok (27. 2.) začne 20. medzinárodná konferencia Vykurovanie 2012, ktorej nosnou témou bude trvalá udržateľnosť, energetická efektívnosť a environmentálna bezpečnosť vykurovania. Hlavným organizátorom je Slovenská spoločnosť pre techniku prostredia (SSTP).
„Vykurovanie budov by malo byť udržateľné, efektívne a bezpečné, a to počas celého procesu výroby, cez akumuláciu a distribúciu až po odovzdávanie tepla,“ zdôraznila PR manažérka SSTP Andrea Fedorovičová. Na konferencii, ktorá vyvrcholí na budúci piatok (2. 3.), odznie 130 prednášok a štyri diskusné fóra.
„V súčasnosti je pripravených 13 monotematických pracovných sekcií, v ktorých sa účastníci dozvedia najaktuálnejšie informácie z oblastí legislatívy, výroby tepla, obnoviteľných zdrojov tepla, automatizačnej techniky a energetických služieb,“ vysvetlila Fedorovičová. Odborný program podľa nej obohatia štyri spoločenské večery. Odborným garantom podujatia je predseda SSTP Dušan Petráš.
SSTP ako člen Európskej federácie spoločnosti vykurovania, vetrania a klimatizácie so sídlom v Bruseli v súčasnosti predstavuje jednu z najaktívnejších odborných spoločností v rámci Zväzu slovenských vedecko-technických spoločností. Vznikla v roku 1990 a ide o dobrovoľnú profesijnú organizáciu, ktorá združuje vedeckých a technických pracovníkov, pedagógov študentov a odborníkov z oblasti techniky, tvorby a ochrany prostredia a technických zariadení budov. Reprezentuje približne 500 individuálnych a takmer 100 kolektívnych členov.
 

Vyberte región